Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Ki is valójában Mr. Gerald és mit képvisel?

 

Köszönöm Maatz Kármen Reginának, hogy elfogadta meghívásunkat, eljött könyvtárunkba és lehetőségünk nyílt a beszélgetésre a Mr. Gerald Cirkuszról, illetve annak ifjú igazgatójáról, Mr. Geraldról, aki nem más, mint Regina Asszony fia…

 

 

 - Hogy lett egy kisfiúból Mr. Gerald?

 

- Jómagam egy cirkuszdinasztiából, a Donnert családból származom. Fiam, Steingruber Gerald édesapja révén szintén régi utazó felmenőkkel rendelkezik. 
Lábzsonglőrként dolgoztam, illetve édesapámmal, Tóbiás Jánossal komikus produkciókat is előadtunk, mivel édesapám is bohóc volt. Fiam, Gerald beleszületett ebbe az utazó világba és már három éves korában láttuk, hogy bohóc lesz. Ezt nem lehet tanítani, erre születni kell. Első fellépése tizenhárom éves korában volt. Az évek során kialakult saját stílusa, önmagára talált egy egyedi komikus szerepben. Hivatását tisztelettel és alázattal gyakorolja, sok munka és lemondás áll mögötte.

 

 

- Hogyan alakult meg a Mr. Gerald Cirkusz?

 

A cirkuszt nagyfiam, Maatz János Ferdinánd alapította 2017-ben, művészeti igazgatója Steingruber Gerald, aki a cirkusz előadásait összeállítja, illetve meghívja a művészeket.  Mi, a férjemmel, Steingruber Mártonnal a háttérből segítjük őket és nagyon büszkék vagyunk a sikereikre. Itt szeretném elmondani, hogy Gerald nagyapja, id. Steingruber Márton, jelenleg is Táborfalván él.  A cirkusz alapítója, János egyúttal az egyik legveszélyesebb produkciót mutatja be, ami az úgynevezett halálkerék.

 

 

- A Mr. Gerald Cirkusz utazó cirkusz. Mikor kezdődik az évad és meddig tart?

 

Március 15-én kezdünk és általában november első hete, amikor zárul az évad. Országos turnéra indulunk márciusban, júniusban egy hónap szünetet tartunk, mert előkészülünk nyári helyszínünkön, ami nem más, mint Hajdúszoboszló. Itt töltünk el két csodálatos hónapot az emberek szeretetével körülvéve. Utána folytatódik az országos turné és haladunk visszafelé. A kezdőpont mindig Dabas és az évadot is ott zárjuk.

 

 

Mr. Gerald

 

 

- Mi jellemzi a Mr. Gerald Cirkuszt?

 

- Ha egy mondatban kellene jellemeznem, a maximális, igényes produkciók a 21. században elvárható tökéletességgel. Csodálatos hang- és fénytechnikával, és az elengedhetetlen komikus humorral, aki Mr. Gerald.

 

 

 - Hogyan lehet megtartani a közönséget ebben a felgyorsult és ingergazdag világban?

 

- Tulajdonképpen a közönségünk tart meg és támogat bennünket, ezen belül a rajongó táborunk, akik kísérnek bennünket. Állandó, visszatérő nézőink, akik hozzák magukkal barátaikat, ismerőseiket, azt is mondhatom, hogy ez egy láncreakció. Ez a reklám nekünk többet ér bármi másnál, és ezért érdemes csinálni.

 

 

- Mit képvisel a Mr. Gerald Cirkusz?

 

- Szeretné az embereket kizökkenteni az unalmas, monoton hétköznapokból és két óra önfeledt, igényes szórakozást nyújtani azoknak, akik megtisztelik előadásunkat. És a végeredmény mindig az, hogy visszajönnek egyszer, kétszer vagy többször…

 

 

- Úgy tudom, hogy külföldi sikerei is vannak a Mr. Gerald Cirkusznak.

 

  • - Igen. Mr. Gerald tizenhat éves korában lépett fel először Bécsben. (Most 25 éves.) Ez adta meg az alapokat, hogy évről évre minden karácsonyt különböző Németországban elismert cirkuszoknál töltsön. Ezek közül az egyik legelismertebb a Karlsruhe-i Karácsonyi Cirkusz, ahova kétszer is meghívást kapott, mint komikus bohóc. De fellépett többek között Passauban, Trierben, Regensburgban és sorolhatnám. Az idei évben nagy megtiszteltetés érte cirkuszunkat, Mr. Gerald a Bad Mergentheim-i Karácsonyi Cirkuszba utazik, ahol testvérével, Maatz Jánossal és több nálunk fellépő művészünkkel képviselik a Mr. Gerald Cirkuszt.

 

- Ehhez a teljesítményhez valószínűleg rengeteg kitartó munka és anyagi erőforrás is kell.

 

 

  • - A munkával sosincs probléma, nálunk mindig természetes volt a kemény munka és hogy valamit letegyünk az asztalra. Nem véletlen, hogy idén nyáron Mr. Gerald bekerült 25 évesen a bécsi Cirkusz és Bohóc Múzeumba. Nagy meglepetésként ért bennünket, amikor egy levélben értesítette őt a múzeum erről. Várják a múzeumban személyes találkozóra olyan fellépő ruhákkal, amelyek majd a múzeumban kerülnek kiállításra. Az anyagi oldal a hivatásunkban mindig másodlagos. Ez az életünk, amit a szüleinktől örököltünk.

 

 

A család a Budapesti Nagycirkuszban, a fekete-fehér képeken Regina szülei

 

 

- Köszönöm szépen a beszélgetést! Öröm számomra, hogy betekintést nyerhettem ebbe a különleges és zárt világba. Gratulálok, és további sikereket kívánok!

 

 

(Megjelent a Táborfalvi Mozaik 2023. januári számában, XXXI. évfolyam 1. szám, p. 12-13.)

 

 

Borsi Mária

 

További képek a galériában láthatók >>

 

Kapcsolódó oldalak:


- Mr. Gerald Cirkusz - Hivatalos Oldala

- Weihnachtscircus.com

- Weihnachtscircus.de