Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Varga-Körtvélyes Zsuzsanna: Isten őrzi titkait

"Miért történnek a dolgok úgy, ahogy történnek? Nem tudom. Senki sem tudja, csak Isten. Volt idő, amikor nagyon szerettem volna megtalálni a választ. Most mégis örülök, hogy Isten féltékenyen őrzi, vagy inkább jóakaratúan megtartja magának rettenetes titkait. Hála légyen ezért mindörökkön örökké. Ámen"

Sz. M. naplójából, 1866.

 

 

   Egy magyar egyetemista lány a bécsi bolhapiac forgatagában bársonyba kötött könyvecskét talál. Meghökkentő módon magyarul íródott, "Isten nevéen és 1847-ik esztendejében". A belső borítóra apró betűkkel rótt névre siklik a pillantása: Szendreő Miklós. Az ő családneve, régiesen. Őt Szendrő Szilviának hívják.

  S úgy érzi, megtalálta szakdolgozata témáját.

 

  Három dunántúli földbirtokos sorsa bontakozik ki a regényből az 1848 - 49-es forradalom útvesztőjében és az utána következő nehéz időszakban. Három lány keresi a boldogságát, és álmodik szerelemről, családról. Négy szépreményű fiatalember: orvos, ügyvéd, katonatiszt és mérnök vág neki az életnek és a hivatásának, ám terveiket és szándékaiket keresztülhúzza a történelem.

 

  Harcolni vagy távol maradni a háborútól? Menni vagy maradni a vereség után? Kitartani az eszmék mellett, vagy alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez? Majdnem megváloszalhatatlan kérdések, amelyekre mindenki másképp próbál feleletet adni.

 

 

Varga-Körtvélyes Zsuzsanna, 2015.

K. u. K. Kiadó