Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katalógus

Online katalógus

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

április 1-jétől október 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat 8.00 - 12.30

november 1-jétől március 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
csütörtök 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat zárva

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Borsi Mária
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Linkek: Kultúra

Cultura.hu
Kulturális és életmód magazin
Hozzáadva: 2013.08.13 Megnyitva: 2197
Fidelio
Fidelio
Hozzáadva: 2013.08.13 Megnyitva: 748
Tatárszentgyörgyi Stípa Népi Hagyományőrző Egyesület
Hozzáadva: 2014.04.07 Megnyitva: 770
Köztérkép
Köztéri művészeti alkotások szubjektív bemutatására vállalkozó független közösségi weboldal.

Célunk, hogy tagjainkat minőségi és ténylegesen közös munkára ösztönözzük. Az új alkotások bemutatása mellett kiemelt szerep jut a hozzáadásoknak, amelyeken keresztül a tagok egymásnak segítenek abban, hogy a beküldések gazdagabbak és pontosabbak legyenek. Emellett egy meghatározott jellegcsoportba tartozó alkotások adatlapjai közül a Szerkesztőség kiválasztja a legjobb beküldéseket, vagyis "Műlapokat", amelyek Szoborlap-címet kapnak. Ezzel is tisztelgünk elődünk, a Szoborlap.hu előtt.

Munkánkat önszerveződően végezzük, nonprofit formában. Nincsenek támogatóink és nem függünk hivatalos szervezetektől. Törekszünk az objektivitásra, de az véleményünk szerint csak a számtalan szubjektív nézőpont összességeként valósulhat meg.
Hozzáadva: 2015.02.04 Megnyitva: 964
Kultúra.hu
Pont a kultúráról - kultúrális hírek, információk
Hozzáadva: 2015.03.20 Megnyitva: 812
Magyar Irodalmi Lap
A MIL-t az irodalom szeretete hozta létre, hogy a magyar tollforgatóknak ingyenes lehetőséget biztosítson a világhálón írásaik közreadására.
Hozzáadva: 2015.03.22 Megnyitva: 1581
Nemzeti Művelődési Intézet
„A magyar kulturális élet legnagyobb, közhasznú tevékenységet végző intézményhálózatát a közművelődési intézmények alkotják a hozzájuk kötődő civil szervezetekkel, közösségekkel szoros együttműködésben. Ezeknek az intézményeknek kiemelt szerepe van a magyarság előtt álló korszakos feladatok teljesítésében, a nemzeti-emberi összetartozást erősítő közösségi együttlétek támogatásával, a számukra cselekvési teret biztosító művelődési intézmények szakmai munkájának kiteljesítésével.

Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos szerepkörű központi költségvetési szervet, Nemzeti Művelődési Intézetet működtet, amely tevékenységével képes a széles értelemben vett magyar közművelődés egészét megjeleníteni. A Nemzeti Művelődési Intézet küldetése e jelentős értékkel bíró közfeladatot ellátó intézményrendszer szakmai támogatása, együttműködésük megteremtése, az egyenlőtlenségek csökkentése, a magyar társadalom növekedése és fejlődése, a magyarság sikeres jövője érdekében.”
Hozzáadva: 2015.06.13 Megnyitva: 973
Klebersberg Kultúrkúria
A hagyományos és a modern harmóniája

A Kultúrkúriáról
A Klebelsberg Kultúrkúria a II. kerületi, budai hegyek által körülölelt festői környezetben fekszik, a hajdani Klebelsberg-birtokhoz tartozó területen. A 2005 nyarán megnyitott intézmény különleges építészeti megoldásait a régi kúriaépület ihlette, mely a felújítást követően megőrizte klasszicista vonásait, s a korábbi Klebelsberg-iskolák egyike is eredeti stílusában áll. A különböző anyagok (terméskő, fém, tégla, beton) alkalmazása az épület új szárnyában már a kortárs építészet formavilágát tükrözi. A Kultúrkúria folyosóin rámpák könnyítik a mozgássérültek közlekedését.

A múlt és jelen közötti harmonikus kapcsolat nemcsak az épületre, hanem a Kultúrkúria felvállalt művészeti koncepciójára is vonatkozik. Klasszikus dráma és modern zenés színház (modern opera); néptánc és kortárs táncművészet; komolyzene és nívós könnyűzene; kortárs egyéni és csoportos képző-és iparművészeti kiállítások és fotóművészek tárlatai. E kategóriák látszólag különböző művészeti ágakhoz tartoznak, valójában azonban egy tőből fakadnak, így programkínálatunkban mindezek
ötvözetére törekszünk.

Intézményünk egyéb értékek közvetítését is felvállalja, így a határon túli kulturális kapcsolatok ápolásán túl nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos gondolkodás jegyében született programok szervezésére is.
Hozzáadva: 2019.03.18 Megnyitva: 1227