Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Programajánló: Buzsák

Egy napfényes áprilisi hétvégén Buzsák felé vezetett utunk barátainkkal. Még sosem jártam ezen a dunántúli településen. Szombaton, kora délután békés, barátságos kép fogadott bennünket.

 

 A Faluházban éppen rendezvényre készültek, de az intézmény egyik munkatársa, Erika kedvesen fogadott bennünket, a váratlan és ismeretlen vendégeket. Még volt annyi idő a program kezdetéig, hogy bemutassa ezt a nagyszerű épületet, amely 1997-ben épült és a magyar organikus építészet stílusjegyeit mutatja, tervezői Grátz Antal Makovecz-tanítvány és Lőrinc Ferenc. Az épület többfunkciós, a nagyterem színpaddal egyúttal az iskola számára a testnevelés órák helyszíne, de a táncegyüttes próbái is itt zajlanak. Az épület kisterme a település házasságkötő terme is. A község könyvtára is itt található. Az épület három szintjén állandó kiállítás tekinthető meg a legszebb buzsáki hímzésekből. 2020 őszén „Buzsák élő hagyományai: hímzés, faragás és folklór” felkerültek az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség jegyzékére.

 

A Népművészeti Tájház zárva volt, csak kívülről láthattuk.

 

A település legrégebbi műemléke a 13. században épült, román kori Fehér Kápolna.

 

Buzsák egy balatoni nyaraláskor is könnyen elérhető, hiszen mindössze 9 km-re van Fonyódtól. A közelben van a reumás panaszokra gyógyhatású termálfürdő,  Csiszta Fürdő, ahová a Balatonfenyvesről induló kisvasúton is eljuthatunk.

 


 

A falu központjában a Dél-Balaton kerékpáros útvonalhálózatát bemutató térkép, fedett pihenőhely és egy kerékpárszerelő állomás várja a biciklistákat.
Rendezett park, virágos, fás utcák jellemzik ezt a Somogy vármegyei, közel 1400 fős települést.

 

Igazi felemelő, nagyszerű élmény volt számomra megtapasztalni, hogy milyen csodára képes, ha egy település lakói szeretettel, büszkeséggel tekintenek lakóhelyükre, ha ismerik múltját, tervezik jövőjét és a jelenben egymást segítve élik mindennapjaikat.

 

Ez a rövid látogatás Buzsákon ezt az élményt adta számomra.

 

Borsi Mária

 

 

További képek Buzsákról a galériában láthatók >>